DOLAR 32,5581 % 0.19
EURO 34,9861 % -0.07
STERLIN 40,7304 % -0.24
FRANG 35,6654 % 0.1
ALTIN 2.443,36 % 0,29
BITCOIN 64.370,03 0.1

Ünlü CEO’dan dünyayı sarsan itiraf: İşin içindeki herkes korkmaya başladı

TIME’ın 2023 “Yılın CEO’su” seçilen OpenAI CEO’su Sam Altman, yapay zeka ilgili gelişmeleri aktardığı demecinde dünyayı şoke eden bir itirafta bulundu.

Yayınlanma Tarihi : Google News
Ünlü CEO’dan dünyayı sarsan itiraf: İşin içindeki herkes korkmaya başladı

Haber7

Son dönemde dünyanın en çok konuşulan isimlerinden birisi şüphesiz en büyük yatırımcıları arasında Microsoft/Bill Gates bulunan OpenAI CEO’su Sam Altman.

Geliştirdikleri ChatGPT ile hem teknolojiye yön veren hem de eleştirilerin odağındaki isim olan Altman, geçtiğimiz günlerde şirketten olaylı bir şekilde istifa etmiş, daha sonra ise ilginç sayılabilecek gelişmeler sonrası görevine geri dönmüştü.

Sam Altman’ın neden istifa etti? ChatGPT’yi sarsan istifa sürecinin arka planını

OpenAI’deki görevden alınması ve yeniden göreve getirilmesi sonrası tartışmaların ana odağına ise Gelişmiş Yapay Zeka oldu. İddialara göre Altman Süper Yapay Zeka üzerinde çalışıyordu ve bunun risklerinden rahatsız olanlar olmuştu.

Altman TIME’a verdiği demeçte yapay zekanın dezenformasyona katkıda bulunma tehdidi ve hızla ilerleyen teknolojinin gelecekteki potansiyeli ​üzerine samimi açıklamalarda bulundu.


Yapay zekanın doğuş hikayesi ve Elon Musk ve Larry Page arasında başlayan ‘Yapay Zeka Savaşı’

ELON MUSK KORKMAKTA HAKLI MI?
“SÜPER YAPAY ZEKA YÜZÜNDEN KAYGIYA KAPILDILAR”

Elon Musk gibi isimlerin ‘Bu insanlığın sonu olacak’ dediği Süper Yapay Zeka ve kovulma sürecine ilişkin gerçekleri açıklayan Altman, “Süper zekaya yaklaştıkça bu işe dahil olan herkesin daha fazla strese ve kaygıya kapıldığını düşünüyorum.” Çıkardığı ders şuydu: “Değişiklik yapmalıyız. Biz her zaman AGI’nin küçük bir grup tarafından kontrol edilmesini istemediğimizi, demokratikleşmesini istediğimizi söyledik. Ve bunu açıkça yanlış anladık. Bu yüzden eğer yönetim yapımızı geliştirmezsek, dünyayla etkileşim şeklimizi geliştirmezsek insanların OpenAI’ye güvenmemesi gerektiğini düşünüyorum. Ancak bunu geliştirmek için çok motiveyiz.”

KAYNAK: HABER7

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.