DOLAR 32,4073 % -0.08
EURO 34,6488 % -0.53
STERLIN 40,5372 % -0.74
FRANG 35,2857 % -1.12
ALTIN 2.391,23 % -1,80
BITCOIN 60.174,37 -4.498

Elon Musk, yapay zekanın insanlığı yok etme ihtimalini açıkladı!

Elon Musk geçtiğimiz günlerde, “Büyük Yapay Zeka Tartışması” seminerinde yapay zekanın risklerinden bahsetti. Yapay zekanın insanlar için tehlikeli olma ihtimalinin yüzde 10 ila 20 gibi küçük bir ihtimal olduğunu söyledi.

Yayınlanma Tarihi : Google News
Elon Musk, yapay zekanın insanlığı yok etme ihtimalini açıkladı!

Elon Musk geçtiğimiz günlerde, bu ayın başlarında dört gün süren Bolluk Zirvesi’nde düzenlenen “Büyük Yapay Zeka Tartışması” seminerinde yapay zekanın (YZ) risklerinden bahsetti. Yapay zekanın insanlar için tehlikeli olma ihtimalinin yüzde 10 ila 20 gibi küçük bir ihtimal olduğunu söyledi.

Ancak Business Insider’ın haberine göre, yine de yapay zekanın yapabileceği iyi şeylerin riske değer olduğunu düşünüyor. Milyarder girişimci, risk hesaplamalarına nasıl ulaştığının ayrıntılarına girmedi.

OLASI SENARYO DAHA AĞIR OLABİLİR

“Bence insanlığın sonunu getirme ihtimali var. Muhtemelen Geoff Hinton’ın yüzde 10 ya da yüzde 20 ya da buna benzer bir şey olduğu görüşüne katılıyorum. Olası olumlu senaryonun olumsuz senaryodan daha ağır bastığını düşünüyorum” dedi.

Musk bir süredir yapay zeka konusunda endişeli. Geçtiğimiz Kasım ayında, yapay zekanın kötü sonuçlanma ihtimali olduğunu söylemişti.

Yapay zekanın kuralları olması gerektiğini düşünse de, yapay zekayı daha da iyi hale getirmek için xAI adlı bir şirket kurdu ve bu şirketi daha önce kurucularından olduğu OpenAI’ye rakip olarak konumlandırdı.

Zirve sırasında Musk, 2030 yılına kadar yapay zekanın insanlardan daha akıllı olacağını söyledi. yapay zekanın yapabileceği iyi şeyler konusunda umutlu olsa da, getirebileceği kötü şeyler konusunda da dikkatli olmamız gerektiğini düşünüyor.

“SÜPER BİR BİLGİSAYAR YETİŞTİRMEK AKILLI BİR ÇOCUK YETİŞTİRMEK GİBİ…”

Musk, süper akıllı bir yapay zeka yapmayı gerçekten akıllı bir çocuk yetiştirmeye benzeterek, yapay zekaya her zaman doğruyu söylemeyi ve meraklı olmayı öğretmenin önemli olduğunu söyledi.

“Bir tür AGI yetiştiriyorsunuz. Neredeyse bir çocuk yetiştirmek gibi, ama süper dahi, Tanrı benzeri bir zekaya sahip bir çocuk – ve bu çocuğu nasıl yetiştirdiğiniz önemli,” dedi.

Musk 19 Mart’taki Silikon Vadisi etkinliğinde, yapay genel zekaya atıfta bulunarak. “Yapay zeka güvenliği için inanılmaz derecede önemli olduğunu düşündüğüm şeylerden biri, maksimum düzeyde doğruyu arayan ve meraklı bir yapay zekaya sahip olmaktır.”

YAPAY ZEKAYA YALAN SÖYLEMEYİ ÖĞRETMEYE KARŞI UYARDI

Musk’ın yapay zekayı güvende tutma planı basit: yapay zekanın her zaman doğruyu söylediğinden emin olmak. Yapay zekaya yalan söylemeyi öğretmeye karşı uyardı çünkü bir kez başladığında durdurmak zordur.

Yapay zeka yalan söylemeyi öğrenirse, olağan güvenlik kurallarımızın işe yaramayabileceğini söyleyen bir çalışmadan bahsetti.

Musk’ın mesajı açık: Yapay zekayı ve bizi güvende tutmak için ona karşı dürüst olmamız gerekiyor. Musk, konu yapay zeka ile başa çıkmak olduğunda dürüstlüğün en iyi politika olduğunu hatırlamanın önemli olduğunu düşünüyor.

KAYNAK: HABER7

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.