DOLAR 32,2141 % 0.11
EURO 35,0941 % 0.57
STERLIN 40,7589 % 0.14
FRANG 35,6469 % 0.24
ALTIN 2.255,63 % 0,10
BITCOIN 2.271.424 0.174

VAKTİNE KALAN SÜRE

:
için vakti

Elon Musk, ChatGPT rakibi yapay zekâ aracını resmen açıkladı

Bu yapay zekâ, evrenin nasıl oluştuğunu anlamak ve ‘gerçeği aramak’ için özel olarak dizayn edilecek

Yayınlanma Tarihi : Google News
Elon Musk, ChatGPT rakibi yapay zekâ aracını resmen açıkladı

Milyarder iş insanı Elon Musk, birkaç gündür bir röportaj ile gündemde. Fox News’den Tucker Carlson ile yapılan bu röportaj, Elon Musk’ın gündeme ilişkin değerlendirmelerini, itiraflarını ve geleceğe yönelik projelerini ortaya koyuyor.

Webtekno’ya göre Musk’ın iddiasına göre ABD hükûmeti ile bazı istihbarat kaynakları, Twitter’daki tüm verilere -kullanıcı mesajları dahil- erişebiliyorlardı. Dün gece yayınlanan birinci bölüm, Elon Musk’ın bu konudaki planlarını gözler önüne serdi.

Twitter’a uçtan uca şifrelenmiş mesaj özelliği geliyor

Elon Musk, “Aklımı başımdan aldı” ifadeleriyle açıkladığı mesele ile ilgili adım attığını duyurdu. Röportaja göre Twitter geliştiricileri, mesajlara uçtan uca şifreleme getirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Elon Musk’ın açıklamasına göre üzerinde çalışılan özellik, çok büyük bir ihtimalle nisan ayı sona ermeden duyurulacak.

Elon Musk, bundan birkaç ay önce Twitter’da bir paylaşım yapmış ve “İhtiyacımız olan şey TruthGPT” ifadelerini kullanmıştı. Musk, TruthGPT olarak isimlendirdiği yeni bir yapay zekâ aracı üzerinde çalıştığını açıkladı. Bu yapay zekâ, evrenin nasıl oluştuğunu anlamak ve ‘gerçeği aramak’ için özel olarak dizayn edilecek.

Elon Musk’a göre TruthGPT, insanlığı yok etmeye çalışacak yapay zekâ teknolojilerinin karşısında duracak. Milyarder iş insanı, yapay zekânın evreni anlamaya odaklanacağından ve insanların da evrenin bir parçası olduğundan, TruthGPT’nin insanlığı yok etmek gibi bir amaca sahip olamayacağını ifade ediyor.

Elon Musk’ın TruthGPT’sinin neler sunacağı şimdilik belli değil. Ancak Musk, bu yapay zekânın OpenAI ve ChatGPT’ye iyi bir alternatif olacağından bahsetti.

Elon Musk’ın Tucker Carlson’a verdiği röportajın ikinci bölümü, bu gece saat 03:00’te yayınlanacak.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.