DOLAR 32,6405 % 0.38
EURO 34,8669 % 0.18
STERLIN 40,6878 % 0.01
FRANG 35,7626 % 0.31
ALTIN 2.494,19 % 0,39
BITCOIN 2.073.300 2.645

Wall Street Journal: ABD’nin en mutlu insanları bu sırrı neye borçlu?

Wall Street Journal: ABD’nin en mutlu insanları bu sırrı neye borçlu?

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Wall Street Journal: ABD’nin en mutlu insanları bu sırrı neye borçlu?

Amerika Birleşik Devletleri’nin(ABD) önde gelen gazetelerinden Wall Street Journal (WSJ), düzenlediği ankette “çok mutlu” cevabını verenlere mutluluğun sırrını sordu. 21 Nisan tarihli seri söyleşide katılımcılara “Neden mutlusunuz?” sorusu yöneltildi.

Independent Türkçe’nin haberine göre, WSJ ve NORC Kamuoyu Araştırma Merkezi, 27 Mart’ta 1019 ABD’li yetişkinin katılımıyla bir anket gerçekleştirdi. 21 Nisan tarihli seri söyleşide bu kişilere “Neden mutlusunuz?” sorusu yöneltildi. Katılımcıların yüzde 30’u “çok mutlu olmadıklarını”, yüzde 56’sı “epey mutlu” olduğunu belirtmişti. ABD’lilerin yüzde 12’si ise kendilerini “çok mutlu” diye nitelemişti.

En mutlu katılımcıların yüzde 67’si, evliliğin çok önemli olduğunu söylemişti. Bunların üçte ikisi, kendisini çok ya da orta derecede dindar olarak tanımladığını bildirmişti. Bu kişiler genellikle paraya çok fazla önem vermediklerini belirtmişti. Çok mutlu ABD’lilerin ortak noktalarından birinin fiziksel sağlık olduğu da görülmüştü. Ayrıca en mutlu grubundakilerin yüzde 44’ü 60 yaş ve üzerinde. 60 yaş ve üzeri kişilerin bütün katılımcılar arasındaki oranıysa yüzde 30.

“Amerika’nın en mutlu insanlarının birkaç ortak özelliği var”

Haberde, “Amerika’nın en mutlu insanlarının birkaç ortak özelliği var: Topluma ve yakın kişisel ilişkilere değer verirler. Tanrı’ya inanma eğilimindeler. Genellikle yaşlılar, daha çok emeklilik yıllarındalar” ifadesi kullanıldı.

Kadın sağlığı merkezi müdürlüğünden emekli olan Andrea Rankin, toplumsal çalışmalar yaparak mutlu olduğunu kaydetti. 80 yaşındaki Rankin, ev içi şiddet mağdurları için kalacak yerle ve genç yaşta hamilelikle ilgili projelerde görev yaptığını belirtirken, “Bir projem olmadığında mutlu değilim” dedi.

Boşandıktan sonra tekrar evlenmesinin ve terapiye gitmesinin zor zamanları atlatmasını sağladığını vurgulayan Rankin, arkadaşlarıyla haftada dört kez egzersiz yaptığını ifade etti.

“Sadece kontrol edebileceğiniz şeyler için endişelenin”

Aktivist LaTasha McCorkle‘a göreyse insanlar, mutlu olmayı öğrenebilir. “Ben mutlu insanların arasında büyümedim” diyen 35 yaşındaki kadın, çevresindekiler gibi kendisinin de önceden içki ve sigara kullandığını ancak bunları bıraktığını ifade etti ve, “Neşemin sadece içimde olmasını ve benim dışımdaki hiçbir şeye bağlı olmamasını istedim” diye konuştu.

Yürüyüş yaptığını, halter kaldırdığını ve yüzdüğünü belirten McCorkle, “Sadece kontrol edebileceğiniz şeyler için endişelenin” dedi.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.