DOLAR 32,4504 % -0.15
EURO 34,8290 % -0.66
STERLIN 40,7959 % -0.56
FRANG 35,5088 % -0.41
ALTIN 2.438,67 % 0,10
BITCOIN 62.966,22 -2.387

Turhan Çömez, Epstein dosyasını açtı: Eski İçişleri Bakanı Aksu ile 2006 yılında çocuk istismarı şebekesini çökerttik

Cezaevinde intihar eden Amerikalı milyarder Jeffrey Epstein’in kız çocuklarına cinsel istismar ağı oluşturduğu ‘pedofili adası’ skandalında yeni iddialar gündeme geldi. Epstein’ın pilotu Nadya Marçinko Türkiye’den kız çocuklarının ABD’ye …

Yayınlanma Tarihi : Google News
Turhan Çömez, Epstein dosyasını açtı: Eski İçişleri Bakanı Aksu ile 2006 yılında çocuk istismarı şebekesini çökerttik

Cezaevinde intihar eden Amerikalı milyarder Jeffrey Epstein’in kız çocuklarına cinsel istismar ağı oluşturduğu ‘pedofili adası’ skandalında yeni iddialar gündeme geldi. Epstein’ın pilotu Nadya Marçinko Türkiye’den kız çocuklarının ABD’ye kaçırıldığını itiraf ederken, 1999 depreminin ardından bölgeye gelen eski ABD Başkanı Clinton’ın ülkesine dönüşünün ardından bazı çocukların ortadan kaybolduğu iddiası yeniden gündeme geldi.

ÇÖMEZ: 2006 YILINDA İNANILMAZ BİR İSTİHBARAT ALDIM

İyi Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, sosyal medya hesabından paylaştığı video ve belgelerle korkunç iddiayı doğrular bir açıklamada bulundu. Çömez paylaştığı videoda şu ifadeleri kullandı; “Epstein’in gerçeklerinin ortaya çıktığı 2006 yılında inanılmaz bir istihbarat aldım. Dünyaca ünlü jet sosyete yatlarıyla Türkiye’ye geliyor ve buradan çocukların kaçırılmasına ve çocuk pornografisine, çocuk istismarına dönük çok ağır suçlar işleniyordu.

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez.

“ÇOCUK İSTİSMARI ŞEBEKESİNİ ÇÖKERTTİK”

Bununla ilgili bir çalışma yaptım ve bu çalışmayı bir dosya halinde zamanın İçişleri Bakanı Sayın Abdülkadir Aksu’ya ulaştırdım. Ciddiye aldı ve üzerinde çalıştı. Ve önemli bir şebeke, suç örgütü, bu yapılara hizmet eden bir organize suç örgütü bu sayede çökertildi.

“BAKAN YERLİKAYA’YA KAYBOLAN ÇOCUKLARI SORDUM”

Çocuk istismarı çok ağır bir suç, bir insanlık suçu ve dünyayı tehdit eden çok önemli bir risk. Hepimizin bu konuda son derece duyarlı olması gerekiyor. 2002 yılından bu zamana kadar Türkiye’de kaybolan çocuklar, bulunamayan çocuklar, Türk çocukları, bu ülkeye iltica ederek gelmiş yabancıların çocukları, illere göre dağılımları ve tüm bunlara dair istatistiki bilgileri İçişleri Bakanı Sayın Ali Yerlikaya’ya sordum. 16 yıl önce yaşanmış bu vahim olayı, benim bizatihi takip ettiğim ve Meclis gündemine taşıdığım bu olayı sizlerle paylaşmamın çok önemli olacağını düşündüm.”

JEFFREY EPSTEİN OLAYI

En küçüğü 14 olmak üzere 18 yaş altındaki onlarca kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmak ve fuhuş ağı oluşturmak suçlamasıyla yargılanan Jeffrey Epstein, tutuklu bulunduğu New York Manhattan Metropolitan Merkez Hapishanesi’ndeki hücresinde 10 Ağustos 2019’da ölü bulunmuştu.

Jeffrey Epstein ve Ghislaine Maxwell

Epstein’ın kız arkadaşı Ghislaine Maxwell, bazı zenginler, ünlüler ve devlet görevlileri için reşit olmayan kızların fuhuş tuzağına çekilmesi organizasyonunda Epstein’ın yasa dışı faaliyetlerine yardımcı olduğu iddiasıyla yargılandığı davada suçlu bulunmuştu.

Öte yandan, Epstein’ın mağdurlarından Virginia Giuffre, Prens Andrew’un New York ve Londra’da kendisini 17 yaşındayken taciz ettiğini öne sürerek 2021’de New York’ta dava açmıştı. Giuffre, Prens’in, reşit olmadığını bildiği halde rızası olmadan kendisine cinsel tacizde bulunduğunu iddia etmişti.

Konuyla ilgili Meclis tutanakları.

Epstein dosyasındaki Türkiye’den çocukların kaçırıldığına yönelik soru.

Turhan Çömez’in Bakan Yerlikaya’ya yönelttiği sorular.

Haberler.com

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.