DOLAR 32,2624 % 0.27
EURO 35,1103 % 0.66
STERLIN 40,8998 % 0.5
FRANG 35,5816 % 0.06
ALTIN 2.269,34 % 0,71
BITCOIN 2.276.985 0.086

VAKTİNE KALAN SÜRE

:
için vakti

Renault, Bursa’da Mitsubishi Colt üretecek

Renault, Bursa’daki tesislerinde Mitsubishi Colt üretimine eylülde başlayacak. Yılda 30-40 bin adet üretilecek Colt, yurtdışına ihraç edilecek.

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Renault, Bursa’da Mitsubishi Colt üretecek

Oyak Renault, Bursa’da Clio ve Mitsubishi Colt dışında Megane Sedan modelinin Karsan’a aktarılması sonrasında boşalan kapasiteyi yeni modelle doldurulacak.

RENAULT YILDA  30- 40 BİN ADET COLT ÜRETECEK

Bursa’daki Oyak Renault fabrikalarında yeni Mitsubishi Colt otomobil üretimi eylül ayında başlayacak. B sınıfındaki otomobil ilk etapta yılda yaklaşık 30-40 bin adet üretilecek ve ihracat pazarlarına yönlendirilecek.

Mart ayında Oyak Renault fabrikasının yeni misyon ve modellerini açıklamayı hedefleyen Renault Group Ar-Ge için de yaklaşık 300 mühendisi de işe almayı hedefliyor. Grubun diğer hedefleri arasında Türkiye’de yeni bir sigorta ve satış sonrası hizmet ağı kurmak antalya escort geliyor.

7 YILLIK YATIRIM PLANI

Renault Group Otomotiv CEO’su Hakan Doğu yıllık üretim kapasitesi 390 bin adet olan Renault fabrikasına yeni model getirmek için çalışmalar yaptıklarını ifade etti. İlkbaharda Renault’da üretilmesi planlanan yeni modelin açıklanmasının planlandığını aktaran Doğu ”Fabrikanın 7 yıllık üretim yol haritasını planlıyoruz. Türk halkının beğeneceği model veya modeller üretmeyi hedefliyoruz” dedi. Elektrikli otomobillerde şu anda en büyük belirsizliğin 2.el değerleri olduğunu kaydeden Doğu batarya ömürlerinin burada büyük önem taşıdığına dikkat çekti.

TÜRKİYE RENAULT İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Yakın bir gelecekte otomobil şirketlerinin karlılıklarının yüzde 20’den fazlasının otomotiv dışındaki faaliyetlerden geleceğini öne süren Doğu, ”Biz de buna hazırlanıyoruz. Kullandığın kadar öde türünden bir sigorta kasko türünü pazara süreceğiz. Yeni bir satış sonrası ağı kurma fikrimiz var. Türkiye, Renault dünyası için çok önemli. Globalde 3. veya 4. büyük pazarı. Buraya yatırım yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

KAYNAK: HABER7

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.