DOLAR 32,4504 % -0.15
EURO 34,8290 % -0.66
STERLIN 40,7959 % -0.56
FRANG 35,5088 % -0.41
ALTIN 2.438,67 % 0,10
BITCOIN 63.450,72 0.872

Kuru ve çatlayan topuklara dikkat! Başka bir hastalığın belirtisi olabilir…

Vücuttaki temel işlevlerin sürdürülmesinden sorumlu hayati organlarımızdan biri olan karaciğer, doğru çalışmadığında vücutta belli başlı işaretler bırakabilir. Ayak topuğundaki çatlaklar bunun habercisi olabilir.

Yayınlanma Tarihi : Google News
Kuru ve çatlayan topuklara dikkat! Başka bir hastalığın belirtisi olabilir…

Vücuttan atık ürünleri ve toksinleri uzaklaştırmanın yanı sıra yiyecekleri enerjiye dönüştürmekten de sorumlu olan karaciğerin doğru çalışması oldukça önemlidir. Karaciğerde oluşabilecek herhangi bir hasar vücudun akla gelmeyecek noktalarından sinyal verebilir.

TOPUK ÇATLAKLARINA DİKKAT!

Dünyaca ünlü doktorlardan biri olan Dr. Eric Berg, karaciğer sorunlarının belirtilerini ayaklarda görebileceğinizi söyledi. İşte vücudun beklenmeyen bölgelerinde ortaya çıkabilen karaciğer sorunu belirtilerini sizler için derledik!

TOPUK ÇATLAKLARI HANGİ HASTALIKLARIN BELİRTİSİ

Dr. Berg, ayaklarda görülen kırmızı ve kahverengi lekelerin genellikle diyabetle ilişkili olabileceğini belirtiyor. Ancak, siroz, hepatit veya ciddi karaciğer yağlanması sorunlarına sahip kişilerde, alt ekstremitelerde dolaşımın kötüleşmesi sonucu benzer renk değişikliklerine rastlanabileceğini açıklıyor.

 Ayak Kaşıntısı:

Ayaklarda meydana gelen kaşıntının genellikle karaciğer tarafından üretilen safranın kalın olmasından kaynaklandığını ifade eden Dr. Berg, safranın karaciğere geri döndüğünde kanla karışarak kaşıntıya neden olabileceğini belirtiyor. Ayakta oluşan mantar enfeksiyonları da bu durumu tetikleyebilir.

Örümcek Ağı Benzeri Damarlar:

Ayak bileklerinin çevresinde en sık görülen örümcek ağı benzeri damarların, vücutta dolaşan düzensiz östrojen seviyelerinden kaynaklanabileceğini belirten Dr. Berg, bu durumun karaciğerin östrojeni düzenleyemediği bir durumu yansıttığını ifade ediyor. Bu durum, vasküler genişleme ve damar genişlemesine neden olabilir.

Kuru ve Çatlamış Topuklar:

Kuru ve çatlamış topukların genellikle ciddi bir omega-3 eksikliğinin belirtisi olduğunu vurgulayan Dr. Berg, karaciğerin safra üreterek yağda çözünen besin maddelerini parçalama ve absorbe etme görevini yerine getiremediğinde ortaya çıkabileceğini belirtiyor. Ayrıca, B3 vitamini eksikliğinin de pellagraya yol açabileceğini ekliyor.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.