DOLAR 32,5493 % 0.25
EURO 34,8078 % 0.15
STERLIN 40,6721 % 0.45
FRANG 35,7057 % 0.23
ALTIN 2.497,60 % 1,43
BITCOIN 2.075.196 4.716

Jüpiter’e giden JUICE uzay aracının Dünya’ya veda ederken çektiği fotoğraflar yayımlandı

Jüpiter’e giden JUICE uzay aracının Dünya’ya veda ederken çektiği fotoğraflar yayımlandı

Yayınlanma Tarihi : Google News
Jüpiter’e giden JUICE uzay aracının Dünya’ya veda ederken çektiği fotoğraflar yayımlandı

Avrupa Uzay Ajansı’nın (ESA) JUICE uzay aracı, 8 yıllık Jüpiter yolculuğuna başladıktan kısa bir süre sonra bir dizi fotoğraf çekti. Fotoğrafların merkezinde JUICE’in hızla uzaklaştığı Dünya yer alıyor.

Independent Türkçe’de yer alan habere göre ajansın 14 Nisan’da Fransız Guyanası’ndaki Guyana Uzay Merkezi’nden Ariane 5 roketiyle fırlattığı uzay aracı, ilk görüntülerini yolculuğa başladıktan birkaç saat sonra kaydetti.

Görüntülerde uzay aracının parçaları ve Güneş panelleri de yer alıyor. ESA’dan gelen açıklamada bu fotoğrafların uzay aracının gözetleme kameralarını test etmek için çekildiği ifade edildi. Gözetleme kameraları 1024’e 1024 piksel enstantane görüntüler sağlıyor.

İlk gözlem kamerası uzay aracının Güneş panellerine bakıyor ve ön tarafında yer alıyor. İkinci kamera da aracın 16 metre uzunluğundaki Icy Moons Radarı’nın konuşlandırılma sürecinin gözlemlenebilmesi için gövdenin üzerine yerleştirildi.


JUICE’in kaydettiği ham görüntüler ESA araştırmacıları tarafından işlendi (ESA)

Uzay aracı uzun yolculuğunu tamamladıktan sonra bilimsel bir kamera kullanarak Jüpiter sisteminin yüksek çözünürlüklü görüntülerini kaydedecek. Temmuz 2031’de varması beklenen uzay aracı, gaz devinin çevresini keşfedecek.

Aynı zamanda Jüpiter’in okyanus barındıran üç uydusu Ganymede, Callisto ve Europa’yı inceleyerek, koşulların en azından basit mikrobik organizmaları destekleme şansına sahip olup olmadığını belirlemeye çalışacak.

Bu uydulardaki okyanusların yüzeyi derin bir buz tabakası kaplı. Ancak bazı araştırmacılar buzlu yüzeyin altında yaşam keşfedilebileceğine inanıyor.

JUICE görevi de Güneş Sistemi’ndeki Dünya dışı yaşam arayışına dair önemli soru işaretlerini ortadan kaldırabilir.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.