DOLAR 32,4504 % -0.15
EURO 34,8290 % -0.66
STERLIN 40,7959 % -0.56
FRANG 35,5088 % -0.41
ALTIN 2.438,67 % 0,10
BITCOIN 62.918,71 -2.382

Uğurcan Çakır transferinde ters köşe! Galatasaray’ın teklifini duyurdular, inanılmaz rakam

Trabzonspor’un milli kalecisi Uğurcan Çakır için transfer iddiaları gelmeye devam ediyor. Galatasaray’ın da peşinde olduğu öne sürülen Uğurcan Çakır’ın yeni adresi netlik kazanmaya başladı.

Yayınlanma Tarihi : Google News
Uğurcan Çakır transferinde ters köşe! Galatasaray’ın teklifini duyurdular, inanılmaz rakam

Trabzonspor’da Uğurcan Çakır’ın geleceği belirsizliğini koruyor. Bordo-mavililer, başarılı kaleciyle bir sezon daha devam etmek isterken başkan Ertuğrul Doğan’ın Uğurcan Çakır ile yaptığı görüşmede 1 yıl daha kalmasını talep ettiği ifade edilmişti.

Uğurcan Çakır için Galatasaray’ın da temaslarını sürdürdüğü belirtilirken sürpriz bir gelişme yaşandı. Uğurcan Çakır’ın yeni takımı netlik kazanmaya başladı. İşte ayrıntılar…

ERTUĞRUL DOĞAN: AYRILIĞA DAİR BİZE BİR ŞEY GELMEDİ

Trabzonspor Kulüp Başkanı Ertuğrul Doğan, yönetim kurulu üyeleri ve kurul başkanlarının yer aldığı toplantıda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Doğan, bordo-mavili kulübün içinde bulunduğu ekonomik durumla ilgili bilgilendirmeler yaparken, güncel gelişmelerle alakalı da değerlendirmelerde bulundu.

“Uğurcan ve Abdülkadir Ömür’ün takımdan ayrılmak istediği yönünde bir şey bana gelmedi” diyen Ertuğrul Doğan, “Maaşları ile ilgili serzenişlerinde haklı olduklarını söyledim ve maaşlarına yüzde 100 zam yaptık, bunu KAP’a da bildirdik. Maaşı yüksek oyuncularla yolumuza devam etmeyi düşünmediğimiz için bundan sonrası için bizim açımızdan sorun olmayacak. Maaş bütçesi açısından bozulan dengenin takıma nasıl yansıdığını bu sezon görmüş olduk ve biz bu konuda kendimize gereken dersi çıkardık, adımlarımızı da bu yönde atıyoruz” açıklamasını yaptı.

GALATASARAY İDDİALARI VE DURSUN ÖZBEK’TEN UĞURCAN YANITI

2022-2023 sezonunu şampiyon tamamlayan Galatasaray’da Fernando Muslera’nın alternatifi olarak yerli isimler gündeme geldi. Galatasaray yönetiminin Trabzonspor’dan ayrılmak istediği iddia edilen Uğurcan Çakır’ı gündemine aldığı iddia edilmişti.

Sarı-kırmızılıların Uğurcan Çakır’ın alternatifi olarak Gaziantep FK kalecisi Günay Güvenç’i de gündemine aldı.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, geçtiğimiz hafta A Spor canlı yayınında soruları yanıtlamıştı. Özbek, “Uğurcan Çakır iddiaları var?” sorusuna “Sonraki soruya geçelim.” şeklinde yanıt vererek Uğurcan iddialarını yalanlamamıştı.

İTALYA’DAN UĞURCAN İDDİASI: 13 MİLYON EURO

Galatasaray’ın gündeminde yer aldığı iddia edilen Uğurcan Çakır için İtalyan basını Roma’nın milli kaleciye ilgi gösterdiğini yazdı. La Gazzetta dello Sport’ta yer alan habere göre Roma, satın alma opsiyonlu kiralama seçeneğiyle Trabzonspor’u ikna etmek istiyor.

Habere göre Roma, Trabzonspor’a 13 milyon euroluk satın alma opsiyonlu kiralama teklifi yaparak milli kaleciyi renklerine bağlamaya çalışacak. Roma’nın daha önce de Uğurcan Çakır’ı transfer etmek istediği fakat başarılı kalecinin Trabzonspor ile sözleşmesini uzattığı bilgisine yer verildi.

GALATASARAY’IN TEKLİFİNİ DE DUYURDULAR

La Gazzetta dello Sport’ta yer alan haberde Roma’nın Uğurcan Çakır için Galatasaray ile rekabet ettiği iddia edildi. Roma’nın 12-13 milyon euroluk satın alma opsiyonlu kiralama teklifinin bulunduğu; Galatasaray’ın ise 5 milyon euro ve birkaç oyuncuyu Trabzonspor’a önerdiği bilgisine yer verildi.

La Gazzetta dello Sport’ın haberinde şu ifadeler yer aldı:

“Aouar ve Ndicka şimdiden transfer edildi, Scamacca görüşülen forvetlerden biri ve olası yeni bir numara olarak Çakır gündemde. Roma’nın transfer pazarı dinamik ancak Pinto’nun 30 Haziran’a kadar 32 milyon euroluk satış gerçekleştirmesi gerekiyor. Roma’nın sportif direktörü, geleceğin Roma kadrosunu inşa etmek için girişimlere başladı. Pitno’nun ajandasındaki son isim Trabzonspor’un 27 yaşındaki ve ülkesinin milli takımında 22 kez forma giyen Türk kaleci Uğurcan Çakır…

Geçen sezon Konferans Ligi ön eleme maçında Trabzonspor ile karşılaşan Roma, Çakır’ı iyi tanıyor. Kişiliği olan bir oyuncu (aynı zamanda üç sezondur kulübünün kaptanıydı), güvenilir bir kaleci ve birkaç yıl önce Gianluca Petrachi’nin Roma spor direktörü olduğu dönemde Roma tarafından listeye alınmıştı. Ardından Türk kaleci Trabzonspor ile sözleşmesini yeniledi ve görüşmeler tıkanmıştı. Roma bir süredir onu takip ediyor ve bu, anlaşmayı sonlandırmak ve onu İtalya’ya getirmek için doğru zaman olabilir.

Roma, 12-13 milyon euroluk bir satın alma opsiyonlu kiralama teklifi düşünüyor. Ancak bu arada Galatasaray da Trabzonspor’a birkaç oyuncu artı 4-5 milyon nakit teklif vermeye hazır. Uğurcan Çakır transferinin bugünlerde netlik kazanması bekleniyor.”

“RUI PATRICIO İLE KALEYİ PAYLAŞACAKLAR”

“Roma, Uğurcan Çakır’ı Rui Patricio ile rekabete sokmayı düşünüyor. Çakıri bazı lig ve kupa maçlarında kaleyi devralabilir. Gelecek sezondan itibaren Roma’nın birinci kalecisi olabilir. Rui Patricio yaşlandı ve Uğurcan Çakır onun yerini doldurmaya aday. Roma bir anlamda 36 yaşına girecek Rui Patricio’nun yerini Uğurcan ile doldurup geleceğe yatırım yapmayı planlıyor.”

Milliyet

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

HAFTANIN MAÇLARI

Adana Demirspor Adana Demirspor
 

MS
0 - 3

Galatasaray Galatasaray
Kasımpaşa Kasımpaşa
27 Mayıs 2024

13:00
- - -

Samsunspor Samsunspor
Sivasspor Sivasspor
27 Mayıs 2024

13:00
- - -

Konyaspor Konyaspor
Hatayspor Hatayspor
27 Mayıs 2024

13:00
- - -

İstanbul Başakşehir İstanbul Başakşehir
Fenerbahçe Fenerbahçe
27 Mayıs 2024

13:00
- - -

Beşiktaş Beşiktaş
Pendikspor Pendikspor
28 Mayıs 2024

13:00
- - -

Kayserispor Kayserispor
Alanyaspor Alanyaspor
28 Mayıs 2024

13:00
- - -

İstanbulspor İstanbulspor
Trabzonspor Trabzonspor
28 Mayıs 2024

13:00
- - -

Gaziantep FK Gaziantep FK
Çaykur Rizespor Çaykur Rizespor
28 Mayıs 2024

13:00
- - -

MKE Ankaragücü MKE Ankaragücü
Karagümrük Karagümrük
29 Mayıs 2024

17:00
- - -

Antalyaspor Antalyaspor
DETAYLI FİKSTÜR