DOLAR 32,4504 % -0.15
EURO 34,8290 % -0.66
STERLIN 40,7959 % -0.56
FRANG 35,5088 % -0.41
ALTIN 2.438,67 % 0,10
BITCOIN 62.877,99 -1.983

Tarım ve Orman Bakanlığı memur alacak! Kontenjan dağılımı ve başvuru şartları açıklandı

Tarım ve Orman Bakanlığı Genel İdare Hizmetleri Sınıfından 8 inci ve 9 uncu derece kadrolara atanmak üzere belirtilen alanlarda ve sayılarda, toplam 158 Tarım ve Orman Uzman Yardımcısı alacak.

Yayınlanma Tarihi : Google News
Tarım ve Orman Bakanlığı memur alacak! Kontenjan dağılımı ve başvuru şartları açıklandı

Resmi Gazetede yayınlanan ilana göre; Tarım ve Orman Bakanlığı memur alımı yapacak. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, ‘’Genel İdare Hizmetleri Sınıfından 8 inci ve 9 uncu derece kadrolara atanmak üzere, “Tarım ve Orman Uzman Yardımcısı Nitelik Tablosu”nda belirtilen alanlarda ve sayılarda, yarışma sınavı ile toplam 158 Tarım ve Orman Uzman Yardımcısı alınacaktır. Yarışma sınavı yazılı ve sözlü olmak üzere 2 aşamalı yapılacaktır. Her aday “Tarım ve Orman Uzman Yardımcısı Nitelik Tablosu”nda belirtilen alanlardan sadece birine başvurabilecektir’’ denildi.

ÖZEL ŞARTLAR VE KONTENJAN DAĞILIMI

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde yer alan genel şartları taşımak.
  • Son başvuru tarihi itibarıyla, 2022 ve 2023 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonuçları esas alınmak suretiyle, “Tarım ve Orman Uzman Yardımcısı Nitelik Tablosu”nda yer alan her bölüm için karşılarında belirtilen KPSS puan türünden asgari 70 (yetmiş) puan almış olmak.
  • Son başvuru tarihi itibarı ile son beş yıl içinde İngilizce, Rusça veya Çince dillerinden Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) / Elektronik Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (e-YDS) en az (D) düzeyinde puan almış olmak veya dil yeterliliği bakımından bunlara denkliği Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan belgeye sahip olmak.
  • Yarışma sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak (01.01.1989 ve daha sonra doğanlar başvurabilecektir).
  • En az dört yıllık eğitim veren fakültelerin, “Tarım ve Orman Uzman Yardımcısı Nitelik Tablosu”nda belirtilen öğrenim dalından ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak.

YARIŞMA SINAVINA NASIL BAŞVURU YAPILACAK?

Yarışma Sınavı için başvurular, 8 Ocak 2024 Pazartesi günü saat 09.00’dan, 29 Ocak 2024 Pazartesi günü saat 17.00’a kadar, “Kariyer Kapısı Platformu” (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) üzerinden elektronik ortamda yapılacaktır.

Adayların sınav duyurusunda bulunan örnek özgeçmişi doldurarak yine “Kariyer Kapısı Platformu” üzerinden sisteme yüklemesi gerekecektir. Son başvuru tarihinden sonra yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Yarışma sınavına katılacak adaylardan gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılacak ve atamaları yapılmayacaktır. Atamaları yapılsa dahi iptal edilecektir.

Başvuru işleminin hatasız, eksiksiz ve ilanda yer alan hususlara uygun olarak yapılmasından ve istenilen belgelerin başvuru aşamasında sisteme yüklenmesinden aday sorumludur. Bu hususlara riayet etmeyen aday, herhangi bir hak talebinde bulunamayacaktır. Başvurular elektronik ortamda alınacağından posta yoluyla veya bizzat müracaatlar kabul edilmeyecektir.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.