DOLAR 32,4504 % -0.15
EURO 34,8290 % -0.66
STERLIN 40,7959 % -0.56
FRANG 35,5088 % -0.41
ALTIN 2.438,67 % 0,10
BITCOIN 63.500,00 0.794

‘Futbolun Interpolü’ne ilk defa bir Türk seçildi

Avrupa futbolunun güvenlik politikalarını belirleyen komitenin yönetimine ilk defa bir Türk seçildi.

Yayınlanma Tarihi : Google News
‘Futbolun Interpolü’ne ilk defa bir Türk seçildi

Avrupa’da oynanan tüm futbol müsabakalarının güvenlik politikalarını belirlemek ve koordine etmekle görevli en üst karar mercii olan Avrupa Birliği Spor Güvenliği Komitesi’nin yönetim kurulu üyeliğine, Emniyet Genel Müdürlüğü Güvenlik Daire Başkan Yardımcısı seçildi.

Avrupa Birliği (AB) Spor Güvenliği Komitesi’nin yönetim kurulunda boş olan üyelik için 16 Kasım tarihinde AB dönem başkanı İspanya’nın başkenti Madrid’de yapılan seçimde, oylamaya katılan 34 ülkenin 20’sinin oyunu alan Güvenlik Daire Başkan Yardımcısı, yönetim kurulunun yeni üyesi oldu.

Avrupa Birliği Spor Güvenliği Komitesi; AB üyesi 27 ülke ile birlikte Türkiye, Azerbaycan, Birleşik Krallık, İsviçre, İzlanda, Norveç, Lichtenstein, Sırbistan ve Gürcistan devletlerinin spor polisi yöneticilerden oluşuyor.

Komitenin temel amacı, Avrupa genelinde futbol ile ilgili şiddet ve düzensizlikleri ele almak ve suçu önlemek için uzmanları bir araya getirmek ve kapsamlı önlemler geliştirmek. Komitenin öncelikli görevi, Avrupa’da en etkili polis işbirliği ağı olarak kabul edilen Ulusal Futbol Bilgi Merkezlerini (NFIP) koordine etmek, Avrupa çapında futbol güvenliği ve güvenlik risklerini ele almak ve suçu önlemek için uluslararası polis işbirliğini artırmak.

Hazırladığı raporları ve aldığı prensip kararlarını Avrupa Birliği ve diğer ilgili kuruluşlara sunan komitenin görevleri arasında; UEFA ile yakın bir işbirliği içinde çalışarak, Avrupa’daki futbol ile ilgili riskleri ve olayları önlemeye çalışan devletlere danışmanlık yapmak ve denetleme ziyaretleri gerçekleştirmek, Avrupa futbol etkinlikleriyle ilgili güvenlik düzenlemelerinde yer alan polis ve özel güvenlik firmalarına eğitim vermek, Avrupa Birliği Kolluk Kuvvetleri Eğitim Ajansı (CEPOL) çatısı altında gerçekleştirilen futbol polisi uzmanlığı eğitimi etkinliklerinde saha polisine uzmanlık eğitimi vermek ve UEFA organizasyonlarına katılan ülkelerin polis amirleri (Müsabaka Güvenlik Amiri) ve futbol kulüpleri temsilcilerinin katılımıyla yılda bir düzenlenen konferanslarda (UEFA Emniyet ve Güvenlik Konferansı) spor güvenliği konusunda prensip kararlar almak ve uygulamak bulunmaktadır.

2002 yılında kurulan komitenin yönetim kurulu görevi, 2025 yılı Kasım ayına kadar Türkiye, Almanya, İngiltere, Avusturya, Romanya ve Polanya temsilcileri tarafından yürütülecek.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

HAFTANIN MAÇLARI

Adana Demirspor Adana Demirspor
 

MS
0 - 3

Galatasaray Galatasaray
Kasımpaşa Kasımpaşa
 

MS
1 - 0

Samsunspor Samsunspor
Sivasspor Sivasspor
 

MS
1 - 0

Konyaspor Konyaspor
Hatayspor Hatayspor
 

MS
1 - 2

İstanbul Başakşehir İstanbul Başakşehir
Fenerbahçe Fenerbahçe
 

MS
2 - 1

Beşiktaş Beşiktaş
Pendikspor Pendikspor
 

MS
1 - 2

Kayserispor Kayserispor
Alanyaspor Alanyaspor
 

MS
6 - 0

İstanbulspor İstanbulspor
Trabzonspor Trabzonspor
 

MS
0 - 2

Gaziantep FK Gaziantep FK
Çaykur Rizespor Çaykur Rizespor
 

MS
1 - 0

MKE Ankaragücü MKE Ankaragücü
Karagümrük Karagümrük
29 Mayıs 2024

17:00
- - -

Antalyaspor Antalyaspor
DETAYLI FİKSTÜR