DOLAR 32,4504 % -0.15
EURO 34,8290 % -0.66
STERLIN 40,7959 % -0.56
FRANG 35,5088 % -0.41
ALTIN 2.438,67 % 0,10
BITCOIN 63.878,86 1.572

Erdoğan’dan son dakika sınır ötesi operasyon açıklaması: Yeni adımlar atacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası alınan kararları açıkladı. Terörle mücadelede net mesaj veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ” Önümüzdeki aylarda kimin ne dediğine, hangi tehditleri savurduğuna bakmadan bu doğrultuda yeni adımları muhakkak atacağız.” dedi.

Yayınlanma Tarihi : Google News
Erdoğan’dan son dakika sınır ötesi operasyon açıklaması: Yeni adımlar atacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası alınan kararları açıkladı. Erdoğan’ın açıklamaları şöyle: Sözlerimin hemen başında şehit düşen kahraman mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Tedavileri devam eden yaralı askerlerimize Rabbimden acil şifalar temenni ediyorum. Tarih bilmez, kutsal tanımaz edepsizlere rağmen şehit ailelerinin sabrı karşısında duygulanmamak elde değil.

Terörle mücadele

Şehitlerimizin kanlarını yerde bırakmadık.Sadece son 5 günde Suriye ve Irak’taki hava harekatlarımızla 114 hedef vuruldu, 78 terörist etkisiz hale getirildi.

Emniyet ve jandarma birimlerimizin operasyonlarında terörle iktisatlı 465 kişi gözaltına alınmıştır. Sahadaki güncel durumu değerlendirdik. Bütün terör unsurlarını yok etme talimatı verdik. Son dönemde artan terör saldırılarını da ele aldık. Öncelikle bu hususun altını tekrar çizmek istiyorum. Türkiye’nin kararlılıkla uyguladığı terörü kaynağında yok etme stratejisi teröristan kurma hayali olanları rahatsız etmiştir.

Türkiye bölücü elebaşlarını kendilerini güvende hissetiği yerde imha ettikçe ülkemizin önünü kesmeye yönelik girişimler daha da artmıştır. Bölücü terör örgütüne destek sağlayarak palazlandırma girişimleri hız kazanmıştır. Sınır ötesi harekatlar sayesinde hedefine ulaşamayan bu çabaların inatla sürdürüldüğünü biliyoruz.

Güvenlik birimlerimize, yanında, yöresinde, arkasında kim olduğuna bakmadan tespit ettikleri tüm terör unsurlarını yok etme talimatı verdik.

Her ne kadar birileri anlamasa da biz sınır ötesi operasyonlarımızda sadece güney sınırlarımızın huzur ve güvenliğini garanti altına almadık. Ülkemizi bir terör koridoruyla kuşatma senaryolarını yırtıp attık.

620 binden fazla Suriyeli terörden kurtulan bölgelere geri döndü

Sınır ötesi harekatlarımız, Türkiye’yi düzensiz göç dalgası üzerinden, iç karışıklığa sürüklemeye dönük oyunları da boşa çıkarmıştır. Göç edecek sığınmacıların kendi topraklarında kalmasını temin ettik. Ülkemizde bulunan 620 binden fazla Suriyeli terörden kurtulan bölgelere geri dönmüştür. Sınırlarımız ötesindeki asgari mevcudiyetimiz hayati öneme sahiptir. Bundan geriye dönüş asla söz konusu olamaz. Karşımızdaki tablo gayet açıktır. Türkiye tehdidi ya kaynağında kurutacak ya da terörle mücadeleyi mahallelerinde verecektir. Ülkemizin böyle bir felaketle karşı karşıya kalmasına kesinlikle müsaade edemeyiz. Evlatlarımızın terörsüz bir iklimde büyüyebilmesi için mücadele vermeliyiz.

Aksi yöndeki ısrarlı beyanlar sınırlarımız ötesinde görev yapan askerlerimiz başta olmak üzere milletimizin canını sıkmaktan başka hiçbir işe yaramayacaktır. Türkiye başarılı operasyonlarıyla toprakları üzerinde ameliyat yaptırmayacağını çok açık ve net göstermiştir. Şu an üzerinde durulması gereken asıl husus sınır ötesi operasyonların nasıl daraltılacağı bu bizim gündemimizde yok, nasıl genişletileceğidir. Yarım kalan işlerin nasıl tamamlanacağıdır.

Terör yuvalarının tamamını darmadağan etmeden durmayacağız

Eli kanlı caniler var oldukça içimiz rahat etmeyecektir. Emparyalistlerin teröristan kurma planları var oldukça hiçbirimiz güvende hissedemeyiz. Bu bölgedeki harekatlarımız sürecektir. Aynı şekilde Suriye’de bu hatta sinsi niyetlerle kurulmuş terör yuvalarının tamamını darmadağan etmeden durmayacağız.

Bölgemize yeni Sevr dayatmaları yapanları alt üst ettik. Gündemimiz sınır ötesi operasyonları nasıl genişleteceğimizdir.

Türkiye’nin kendi güvenliği için gerekli tedbirleri almasına kimse itiraz edemez. Önümüzdeki aylarda kimin ne dediğine hangi tehditleri savurduğuna hangi hesaplar içinde olduğuna bakmadan bu doğrultuda yeni adımları atacağız.

Üç beş oy daha fazla alacağız’ diye bölücü örgütün muhiplerini kırmızı halıyla karşılayanlar, elbette bu yaptıklarının hesabını sandıkta vereceklerdir.

Terör örgütünü tamamen yok etmek boynumuzun borcu

Geleceğimizi de güvence altına alacağız. Söz konusu terörle mücadele ülkemizin bekası, milletimizin huzur ve güvenliği olduğunda kimliği ne olursa olsun herkes ya yanımızda yer alır ya karşımızda. Bu işin ortası, gri alanı yoktur. Biz bu hususta çok netiz, çok kararlıyız. Terör örgütünü tamamen yok etmenin boynumuzun borcu olduğuna inanıyoruz. Milletimizin, hükümetimize desteğinin tam olduğunu biliyoruz. Terörle mücadeleyi siyaset üstü bir konu olarak gören tüm siyasi partilere buradan şükranlarımı sunuyorum.

Aziz milletim; geride bıraktığımız 2023 senesi cumhuriyetimizin yüzüncü yıl dönümü olması nedeniyle daha özel bir yere sahipti. Yurt içinde ve yurt dışında düzenlediğimiz etkinliklerle 2023’ün hakkını vermeye çalıştık. 100 savaş gemimizin gerçekleştirdiği geçit töreni hafızalara kazınmıştır.

Ülkemizde kimsenin Cumhuriyet ile ilgili derdi yoktur

Türkiye’nin rejimiyle ilgili tereddütler 29 Ekim 1923’de yaşasın cumhuriyet nidalarıyla bitmiş bir tartışmadır. Bu konunun siyasi polemik haline getirilmesi doğru olmadığı gibi anayasal bakımdan zaten mümkün değildir. Ülkemizde kimsenin cumhuriyet ile ilgili derdi yoktur. Her kim bu tartışmaları farklı niyetlerin koçbaşı gibi kullanmaya kalkıyorsa büyük yanlışın içindedir. Elbette varmış gibi gösterilen bu tür tartışmalar üzerinden eskiden beri ülkemizde siyasi ve toplum mühendisliği yapıldığını unutmuyoruz. Milletimiz aynı yol ve yöntemlere tevessül edenlerin sadece yüzüne tükürmekle kalmayacak gerektiğinde başını ezecek kudrete sahiptir.

Ülkemize hiçbir faydası olmayan suni gündemlerle vaktimizin çalınmasına izin vermeyeceğiz

Önümüzde kurulan tuzakların tamamı Türkiye’yi asıl gündeminden kopartmak, bölgedeki artan etkinliğini kırmaya yöneliktir. Ülkemize milletimize ve demokrasimize hiçbir faydası olmayan suni gündemlerle vaktimizin çalınmasına izin vermeyeceğiz. Bizim gündemimizde sadece Türkiye var. Bizim gündemimizde eser ve icraat var. Bizim gündemimizde düşenin elinden tutma var. Biz işimize bakıyoruz. Gece gündüz demeden Türkiye Yüzyılı’nın inşası için koşturuyoruz.

Kabine olarak eğitimden sağlığa güvenlikten adalete aileden gençlik ve spora geniş bir yelpazede programımızı adım adım hayata geçiriyoruz.

Ekonomide bölgesel krizler nedeniyle ortaya çıkan sıkıntılarının yansımalarıyla boğuştuğumuz yılı geride bıraktık. Bu süreçte Türkiye olarak biz kendi hedeflerimize sıkı sıkıya bağlı kalarak yatırım, üretim, istihdam, cari fazla yoluyla büyümeye devam edeceğiz. Her küresel kriz Türkiye’nin önüne yeni fırsatlar getirmektedir.

Bu yılı dünya ortalamasının 1,5 katına denk gelen bir büyümeyle kapatılacağımız anlaşılıyor. Büyüme oranlarımızı hep beklentilerin üzerinde tutacağımıza inanıyorum.

Vatandaşlarımıza taahhüt ettiğimiz yatırımları birer birer hayata geçiriyoruz. Sadece ulaştırmada halen inşası süren 26 ayrı yol, raylı sistemin ülkemize kazandıracağı değeri muhalefetin bizi çekmek istediği içi boş tartışmaların tamamına değişmeyiz.

Üzerine en çok titrediğimiz husus istihdamda 32 milyon kişiyle tarihin en yüksek seviyesini yakaladık. İşsizliği daha da aşağıya çekmemiz gerekiyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızın uyguladığımız programlar için istihdam yükümlülüğünü 2 kata, istihdam taahhüt oranını yüzde 60’a düşürüyoruz.

Bunlara ilave olarak cep harçlıkları da deprem bölgesi illerimizde asgari ücretin yüzde 30’u düzeyinde verilecek. En çok yoğunlaştığımız alanlardan biri de hayat pahalılığı ve enflasyonla verdiğimiz mücadeledir. Enflasyonu aralık ayında yüzde 2.3 seviyesine gerilemesi yürüttüğümüz kararlı mücadelenin işaretidir. Hayat pahalılığı ve enflasyonla mücadelede milletimizin yardımını bekliyoruz. Bu meselenin teknik boyutu kadar psikolojik boyutu önemlidir.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI BELLİ OLDU

Çalışanlarımız ve emeklilerimiz başta olmak üzere refah düzeyini yükseltmek için canla başla çalışıyoruz. Önümüzdeki dönemlerde aynı anlayışla çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeme sözümüzü tutmaya devam edeceğiz.

Bütçe imkanlarımızı zorlama pahasına da olsa emeklilerimizi asla darda bırakmıyoruz. Bilindiği gibi memur emeklisi yüzde 49.25 SSK ve Bağkur yüzde 37.57 artış oldu.

Emeklilerimizin aylıklarındaki artışları birbirine yakınlaştıracak yeni adım atıyoruz. SSK ve Bağkur emekli aylıklarına ilave yüzde 5 müjdesini vermek istiyorum.

Ocak 2024’ten itibaren 6 aylık artış oranı yüzde 42.6’ya yükseliyor. Önümüzdeki temmuz ayında artışlarla birlikte emeklilerimizin hepsi aynı oranlarda maaş artışına ulaşacaktır. Tüm emeklilerimizin yıllık maaş artış oranları önümüzdeki Temmuz’da eşitlenecek. Buranın özellikle altını çizmek istiyorum.

Emekli maaşı alt sınırını 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkarıyoruz.

2024’ü emekliler yılı olarak ilan ediyoruz

Toplam 200 milyar liralık ilave kaynağı da emeklilerimize sunmuş oluyoruz. 2024’ü emekliler yılı olarak ilan ediyoruz. Amacımız bu vesileyle emeklilerimizin hayat kalitesini artıracak, yeni hizmetleri devreye almaktır. Şimdiden emeklilerimize hayırlı olsun.

Ekonomi programımızın en kritik başlıkları arasındadır. Geçtiğimiz yıl ihracatta 226 milyar dolarla hedeflerimizin de üzerine çıkarak cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdık. 2024 hedefi 375 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Bunu da gerçekleştireceğiz. Turizm rakamlarının çok iyi geleceği anlaşılıyor. Mali disiplinden taviz vermeyeceğiz.

İlk Türk uzay yolcusu

Yarın gece saat 01.11’de uzaya uğurlayacağımız ilk Türk astronumuzun büyüyen ve güçlenen Türkiye’nin yeni bir nişanesi olarak görüyoruz. Özellikle bu yolculuğu milletimiz için gençliğimiz için hayırlı olmasını diliyorum.

Milliyet

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.