DOLAR 32,3721 % 0.16
EURO 34,9730 % -0.29
STERLIN 40,9611 % 0.18
FRANG 35,9012 % 0.12
ALTIN 2.325,53 % 0,22
BITCOIN 2.283.509 0.014

VAKTİNE KALAN SÜRE

:
için vakti

Belediye Başkanı, çalışanlarına yüzde 87 zam yaptı! En düşük maaş…

Erzurum Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, işçilere yüzde 87 oranında zam yapma kararı aldı. Bu zam sonrası en düşük işçi maaşı 18 bin TL oldu.

Yayınlanma Tarihi : Google News

Çalışanlar zam sonrası büyük mutluluk yaşarken Başkan Orhan “İşçilerimizi enflasyona ezdirmeyiz” dedi.

Erzurum Aziziye Belediyesinden çalışanlara büyük bir zam yapıldı. Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Belediye-İş Sendikası ile yapılan görüşmeleri hiç uzatmadan sonuca bağladı. Sonuç olarak işçi maaşlarına yüzde 87 oranında zam yapılması kararlaştırıldı. Böylelikle en düşük işçi maaşı sosyal haklarla 18 bin lira oldu.

Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan (sağ 2) ile Belediye-İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Himmet Bozan (sol 2) arasında protokol imzalandı.

“ÇALIŞANLARIMIZIN EMEKLERİNE PAHA BİÇİLEMEZ”

Başkan Orhan, bu güzel haberi vermek için işçileriyle öğle yemeğinde bir araya geldi. Yemeğin ardından Belediye-İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Himmet Bozan ve Aziziye Belediyesi İşçi Sendika Temsilcisi Yılmaz Meral’ın da katılımıyla imza töreni düzenlendi. Burada bir konuşma yapan Başkan Orhan “Çalışanlarımız bizim baş tacımız, bel kemiğimiz, omurgamız. Dolayısıyla çalışanlarımızın emekleri elbette paha biçilemez. Bu doğrultuda biz de elimizden geleni yaptık” dedi.

“İŞÇİLERİMİZİ ENFLASYONA EZDİRMEYİZ”

Orhan, çalışanların emeğini korumak ve enflasyona ezdirmemek maksadıyla atılan adımlara dikkat çekerek “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğindeki hükümetimiz, çalışanların refah seviyesi yükseltmek ve enflasyon karşısında mağdur olmamalarını sağlamak için olağanüstü bir gayret gösteriyor. Bu manada atılan adımları hepimiz biliyoruz. Ek gösterge probleminde sözleşmeli çalışanların kadroya geçirilmesine, asgari ücret artışından son olarak EYT hamlesine varıncaya kadar çalışma hayatına dönük reform niteliğinde birçok adım atıldı. Biz de belediyemiz bünyesinde çalışan işçi kardeşlerimizin maaşlarına aynı hissiyat ve hassasiyetle yüzde 87 oranında zam yaptık. Allah hayırlı uğurlu etsin” diye konuştu.

ZAM OCAK MAAŞINA YANSIYACAK

Himmet Bozan da işçi emeğinin korunması ve gelir seviyesinin yükseltilmesi adına sergilediği hassasiyetten dolayı Başkan Muhammed Cevdet Orhan’a teşekkür etti. Konuşmalar sonrası karşılıklı olarak imzalar atıldı. Zammın ocak maaşına yansıyacağı aktarıldı. İşçiler, karardan büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.