DOLAR 32,6007 % 0.36
EURO 34,7185 % -0.12
STERLIN 40,5110 % -0.27
FRANG 35,9526 % 0.91
ALTIN 2.524,61 % 1,62
BITCOIN 1.995.892 -1.19

Başkan Erdoğan’dan sonra siyasete girecek mi? Selçuk Bayraktar’dan ses getiren yanıt

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, politikaya girmeyi düşünüyor mu? Canlı yayında net ifadeler kullanan Bayraktar, davası için ne kadar gözü kara olduğunu çok çarpıcı sözlerle açıkladı.

Yayınlanma Tarihi : Google News
Başkan Erdoğan’dan sonra siyasete girecek mi? Selçuk Bayraktar’dan ses getiren yanıt

TV100’de açıklamalarda bulunan Baykar Teknoloji lideri Selçuk Bayraktar ses getiren ifadeler kullandı. Bayraktar, “Erdoğan, yerine sizi hazırlıyor diyorlar. Gelecekte siyasete girme planınız var mı?” sorusuna yanıt verdi.

“YÜRÜDÜĞÜMÜZ YOLDAN DÖNMEYECEĞİZ”

Politika ile ilgili soruya çok net yanıt veren Bayraktar “Benim böyle bir planım yok ama bu yolda sonuna kadar etme planım var. Elbette bu bir yarış, biz vazifemiz neyse onu yapacağız onlar da kendi vazifelerini yapacaklar. Yürüdüğümüz yoldan Allah ömür verdikçe dönmeyeceğiz, rahatsız olmaları bizi mutlu etmez ama doğru yolda ilerlediğimizi söylüyor diyebilirim” diye konuştu.

Bayraktar, “Bizim kendi ülkemiz için bunları geliştirmemiz kadar ulvi bir şey yok. Ülkeye olan borcumuz, vazifemiz yok mu? Bu ekibi parayla veya mühendislik güdüleriyle motive edemezsiniz. Bu ekibi öyle parayla maddiyatla veya mühendislik güdüleriyle motive edemezsiniz. Biz ülkemizin tam bağımsız yarınlarını inşa ediyoruz. ‘Milletimizin faydasına bu işi yapıyoruz’ diyerek ancak motive edebilirsiniz. İnsanlarda bu inançla motive olup sabaha kadar çalışıyorlar. Yurtdışında daha yüksek maaş veren firmalarda da kendilerine yer bulabilirler. Çünkü oraya gitmek için başka bir şeyi kaybedecek: ‘Manevi motivasyonunu’” sözlerini kaydetti.

“AĞABEYİMİ TUTUKLAMAYA KALKIŞTILAR”

Bayraktar, İHA’ların yapım aşamasında daha önce yaşadıkları sıkıntılardan söz etti. Bu teknolojilerin büyük oranda askerlerle birlikte cephede geliştirildiğini belirten başarılı mühendis, “Bayraktar TB-1’i geliştirdik. 4-5 yıl oyalandı, pist bulamadık engellemeye çalıştılar. Uçak uçtu demosunda ağabeyimi tutuklamaya kalkıştılar. ‘Bu uçak otomatik inmiyor sen tuşa basıyorsun da iniyor’ dediler.” tepkisini gösterdi.

YERLİ SİHA SATILAN ÜLKELER TÜRKİYE SAVAŞ AÇARSA NE OLUR?

Yeni Türkiye’ye hizmetleriyle damga vuran Bayraktar, “Baykar’ın SİHA sattığı ülke Türkiye’ye savaş açarsa ne olur?” sorusunu, “Yüksek teknoloji içeren cihazların ileri seviye yazılımları var. Bu yazılımı yapan ülkeler bu cihazlara hükmediyor.” sözleriyle yanıtladı.

“SİHA DEVRİMİ NELERİ DEĞİŞTİRDİ?”

İnsansız hava aracı teknolojisiyle ilgili gözlemlerini aktaran Bayraktar, “SİHA ile uzaktan canlı olarak keşif sağlıyorsunuz. Harekatın canlı görüntüsünü aktarıp karargâhta karar vericilerin önüne dosdoğru bir resim veriliyor. Savaş dediğiniz aslında kaostur, düzensizliktir, bilgiye erişmeniz çok kritiktir ama çok zordur. En başta size canlı olarak ne olduğunun en objektif sunumudur. SİHA bir anlamda büyük bir kuvvet çarpanı oldu. Sonrasında konvansiyonel muharebede de kullanıldı ve orada da büyük bir kuvvet çarpanı oldu. Bunu aslında bakarsanız Türk Silahlı Kuvvetleri başardı. Filolar halinde bütün dünyada İdlib’de bunu sağlamış oldu. Bunun bir kere insansız olması bir anlamda da muharebe sahasında bazen yüzlerce bazen binlerce kilometre öteye gitmenize imkân sağlamış oluyor. Bunlar tabii sınıf sınıf… Hava muharebesinin geleceği olarak baktığınızda artık içinde pilot olmayan ve gelişmiş otonomi algoritmasıyla yapay zekayla karar verebilen bir uçaktan bahsediyorsunuz. Şöyle bir deneme yapıldı ABD’de, ‘Yapay zekaya karşı insanlı pilotlar muharebe yaptılar. Her bir denemede bilgisayar pilotları yendi” değerlendirmelerinde bulundu.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.