DOLAR 32,4504 % -0.15
EURO 34,8290 % -0.66
STERLIN 40,7959 % -0.56
FRANG 35,5088 % -0.41
ALTIN 2.438,67 % 0,10
BITCOIN 63.679,57 0.797

Bakan Tekin’den özel okul ücretlerine ilişkin açıklama

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, özel okullarda yapılan fahiş zamlarla ilgili açıklamada bulundu. Tekin “Özel okul temsilcileriyle görüştük. Kendilerini uyarıyoruz.” dedi..

Yayınlanma Tarihi : Google News
Bakan Tekin’den özel okul ücretlerine ilişkin açıklama

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Sincan Şehit Ahmet Gözütok yarıyıl karne dağıtım programında konuştu. Bakan Yusuf Tekin’in açıklarının satır başları şöyle; 

“Bugün itibariyle çocuklarımız iki haftalık bir araya giryorlar. Mümkün olduğunca dinlenerek, dinlenirken de okuyorak vakit geçirmelerini temenni ediyoruz. En büyük arzumuz çocuklarımız okuma becerilerinin gelişmesini istiyoruz. Bizim bakanlık olarak tavsiyemiz okuyarak geçirsinler. Asıl çağrıda bulunmak itediğim kitle velilirimiz. Bütün akademik çalışmalarda velilerin ve ailenin toplumsal ortamın en az öğretmen ve okul kadar etkin olduğunu gösteriyor. İki haftalık tatilde velilerden isteğim, çocukların dijital bağımlılığından, hareketsizliğinden şikayetciysek, iki haftalık bu şikayetleri onarmak için mini bir şans sunmak istiyoruz. Bu iki hafta içinde çocuklarımızla nitelikli vakit geçirelim. Mümkün olduğumuzca çocuklarımızla birlikte kitap okuyalım. Bu süre zarfında cep telefonlarımızı, internet ve televizyonlarımızı az kullanalım. Bu tatil vesilesiyle bir kez daha bunları hatırlatmak istedim. Sağlıklı bir şekilde yeniden iki hafta sonra eğitim ortamında bulunmalarını ümit ediyorum”

‘KENDİLERİNİ UYARIYORUZ’

Öte yandan Bakan Tekin, özel okul ücretlerine ilişkin konuştu. Tekin: “Şu anda hali hazırda mevcut yönetmeliğimize göre, ara sınıflar için özel okulların fiyatlarını belirleme yetkisi Milli Eğitim Bakanlığı’nda. Özel okullarımız ara sınıflar için yüzde 5 kadar zam yapma hakları var. Özel okullarla temsicileriyle görüştük. Ancak her kademenin ilk sınfında yönetmeliğimizde bağlayıcı bir yüküm yok. Asıl kamuoyunu rahatsız eden oradaki ücretler. Geçtiğimiz hafta özel okul temsilcileriyle konuştuk. Bu konuda kendileriyle fikir alışverişine devam edeceğiz. Kendilerini uyarıyoruz.” dedi.

BAKAN TEKİN, HASTANEDE TEDAVİ GÖREN ÖĞRENCİLERE KARNELERİNİ VERDİ

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Ankara’da, Bilkent Şehir Hastanesi’nde tedavi gören ve burada eğitim alan öğrencilere karnelerini dağıttı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk yarısının tamamlanması nedeniyle Bilkent Şehir Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’ndeki hastane sınıfında tedavi gören öğrencilerle bir araya geldi.

Çeşitli rahatsızlıkları nedeniyle hastanede eğitim alan öğrencilerle sohbet eden Bakan Tekin, doktorlardan öğrencilerin sağlık durumlarına ilişkin bilgi aldı. Öğrencilerin yaptığı çalışmaları da inceleyen Bakan Tekin, 20 öğrenciye karnelerini verdi.

Türkiye genelinde 147 hastane sınıfında 566 öğrencinin eğitim gördüğü, evde eğitim gören öğrenci sayısının ise 11 bin 851 olduğu belirtildi.

Milliyet

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.