DOLAR 32,4504 % -0.15
EURO 34,8290 % -0.66
STERLIN 40,7959 % -0.56
FRANG 35,5088 % -0.41
ALTIN 2.438,67 % 0,10
BITCOIN 63.510,86 -0.375

Ara tatil dönüşü motivasyona dikkat

İlk ve ortaöğretim kurumlarındaki 20 milyon öğrenci ile 1,2 milyon öğretmen için ara tatil yarın bitiyor.

Yayınlanma Tarihi : Google News
Ara tatil dönüşü motivasyona dikkat

9 günlük molanın ardından bazı öğrenciler okula dönüşte isteksiz olabiliyor, uyum sorunu yaşayabiliyor. Yoğun okul temposuna geri dönüş için isteksiz olan, stres yaşayan öğrenciler için Bahçeşehir Koleji Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Direktörü

Sibel Durak’ın önerileri şöyle: 

Bazı çocuklar okula verilen aralardan sonra yeniden okula gitmeyi reddedebilir. Okula dönüşte çocuklarda mide bulantısı, baş ağrısı, iştahsızlık ve uyku problemleri gibi fizyolojik şikâyetler ile öfke, sık ağlama gibi duygusal sorunlar söz konusu olabilir.

Çocuğunuzla okul konusunda endişeleri varsa konuşabilirsiniz. Okul kıyafetlerini ve çantasını birlikte hazırlayabilirsiniz. Özellikle pazar akşamı ve pazartesi sabahı mutlu ve sakin bir tutum sergileyerek, endişesini kontrol etmesine yardımcı olabilirsiniz.

Tatilde yapılan sanat, spor, bilim, gezi, hobi atölyeleri gibi etkinlikleri okul döneminde de sürdürün. Bu, çocukların tatil ve okul süreçleri arasındaki geçişi daha hafif yaşamalarını sağlayacaktır.

Olumlu yorum yapın 

Eğitmenler ve ebeveynler, çocukların zayıf yönleri yerine güçlü yönlerine odaklanarak onları cesaretlendirmeli. Bu, çocukların kendilerine olan güvenlerini artırarak geçiş dönemi kaygılarını azaltacaktır.

Okula uyum sürecinde çocuğunuzla, okul ve öğretmenleri hakkında olumlu konuşmak, okulun güvenli ve keyifli bir yer olduğuna dair inancınızı paylaşmak, uyum sürecini kolaylaştırır.

Öğretmenler sınavda!

Uzman öğretmen ve başöğretmen ünvanları için ‘Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı’ bugün yapılıyor. Sınava Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) personeli, özel öğretim kurumları ve MEB dışından 58 bin 965 aday, uzman öğretmenlik; 3 bin 921 aday ise başöğretmenlik ünvanı için girecek. Çevrim içi sınava, öğretmenler saat 10.00-13.00 arasında https://onlinesinav.meb.gov.tr/  üzerinden şifreleriyle giriş yapabilecek.

Milliyet

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.